SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi: “Sosyal benliğinin ve yeteneklerinin farkında güçlü nesillerden oluşan bir toplum hayal ediyoruz.”
SosyalBen Vakfı; dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayarak ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi; tam 14 yaşında lise öğrenimi esnasında hayatına yön veren bir konferansa katılarak tutkunu olduğu sosyal girişimcilik hikayesine başlayarak SosyalBen’i kurdu.
Lise yıllarında büyük bir özveri ve tutkuyla bağlı olduğu bu alanda topluma daha da büyük fayda sağlamak amacıyla lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırıp 2013 yılında SosyalBen çalışmalarına SosyalBen Derneği olarak devam eden Çiftçi, Harvard ve Oxford üniversitelerinden kabul almasına karşın SosyalBen yolculuğuna inandı ve bu amaç uğruna çalıştı.
Saha çalışmalarına bütçe oluşturmak amacıyla SosyalBen Store’da şemsiye satma fikrini oluşturdu. Sivil toplum kuruluşlarının en büyük sıkıntısı fon kaynağına sürdürülebilir bir modelle çözüm buldu. Dernek çalışmalarının yanı sıra, kurumsal ve bireysel sorumluluk proje danışmanlığı veren SosyalBen Akademi şirketini hayata geçiren Çiftçi, 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı.

Daima hayallerine inanan ve durmadan çalışan Ece Çiftçi, tüm dünyayı hayallerine inandırdı.
Çiftçi; projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağı ile Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34 kadın arasından “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Nisan 2018’de ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Gelecek Vaadeden Genç Liderler” töreninde ödül alan ilk Türk olurken, Ekim 2018’de dünya genelinde yoksulluğun azaltılması, eşitlik ve güvenliğin sağlanması, küresel bazda diyaloğun artırılmasını teşvik eden Crans Montana Forum BM ve diğer uluslararası kuruluşlarla da ortak projeler yönetiyor. Forum her yıl; hükümet görevlileri, sivil toplum kuruluşları üyelerine başarılarından dolayı “New Leaders for Tomorrow (Geleceğin Yeni Liderleri)” isimli ödül törenini düzenliyor. “Geleceğin Yeni Liderleri” olarak Türkiye’den Ece Çiftçi ödülü alan isim oldu.
SosyalBen Vakfı ile 22.000’den fazla çocuğun yeteneklerini keşfetmeleri için destekçi ve gönüllülerle birlikte çalışan Çiftçi, çocuklarımızın bugünleri hepimizin yarınları diyerek hem yurt içinde hem de yurt dışında gönüllülerle birlikte birçok saha çalışması gerçekleştirdi. Türkiye-Ürdün ilişkilerinin 70. yılında Ürdün’de Birleşmiş Milletler Kampı’nda saha çalışması yaparak büyükelçiliklerimizle birlikte tüm dünyada Türki gençliğini temsil etti. Çocuklardan aldığı ilhamla birçok kişinin hayatına dokundu. Gönüllülük kavramının yayılması için çalıştı. MIT, Sorbonne ve New York Üniversitesi, Northeastern gibi üniversiteler başta olmak üzere tüm dünya gençlerine ilham veren konuşmalar gerçekleştirdi.
Tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında toplayan Ece Çiftçi, yaşadığı topluma karşı sorumluluk alan ve harekete geçen bireyler hayal ediyor.